Meclis Canlı

Uluslararası Karikatür Yarışmasının Başvuru Şartları Güncellendi


15.05.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu sene uluslararası olarak düzenlediği ‘Göç’ konulu karikatür yarışmasının başvuru şartları güncellenerek yarışmaya başvuruların posta yolu ile değil mail yolu ile yapılabileceği belirtildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu sene uluslararası olarak düzenlediği karikatür yarışmasında Koronavirüs (COVID-19) önlemleri kapsamında son başvuru tarihi ve katılım şartları güncellendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu ‘Göç’ konulu uluslararası karikatür yarışmasının başvuru şartlarında güncelleme yapıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada yarışmacıların eserlerini posta yolu ile değil mail yolu ile başvuru yapılabileceği belirtildi.

Açıklamada şunlara yer verildi “Tüm dünyada etkili olan COVID-19 salgınına karşı alınan önlemler neticesinde uluslararası karikatür yarışmamızın başvuru şartlarında değişik yapılmasını uygun görülmüştür. Vatandaşlarımızın evlerine kapanmak zorun kaldıkları bugünlerde sanatsal etkinliklerimiz iptal etmek yerine günümüz şartlarına uygun hale getirerek vatandaşlarımıza moral vermek ve destek olmak istiyoruz. Karikatür yarışmamıza katılımlar için posta yolu ile değil mail yolu ile başvuru yapılmasına karar verilmiştir. Ayrıca son başvuru tarihi 7 Ağustos 2020 olarak güncellenmiştir.”

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Göç’ konulu Uluslararası Karikatür Yarışmasının son başvuru tarihi 7 Ağustos olarak güncellenirken jüri toplanma tarihi ise 12 Ağustos olarak belirlendi.


MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

1. ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI

ŞARTNAMESİ

KONU: GÖÇ

 

KATILIM KOŞULLARI

Önemli değişiklik: Coronavirüs önlemleri kapsamında yarışmamıza katılımlar posta yolu ile değil mail yolu ile kabul edilecektir. Yarışmamızın başvuru ve değerlendirme tarihleri uzatılmıştır.

  1. Yarışma ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenmiş olup amatör, profesyonel tüm dünya karikatürcülere açıktır.
  2. Genel ahlak kurallarına uymayan, hakaret içeren, siyasi amaca hizmet eden, sakıncalı ve zararlı ifadeler içeren karikatürler yarışma dışı kalacaktır.
  3. Seçici kurul üyeleri yakınları yarışmaya katılamazlar.
  4. Çizim tekniği serbesttir. Yarışmacıların katılım formunu doldurması zorunludur.
  5. Karikatür boyutları en az A4 ( 21 x 29.7 cm ) en fazla A3 ( 29.7 x 42 cm ) ve 300 dpi çözünürlükte ve jpg formatında olmalıdır.
  6. Gönderilecek karikatürler daha önce hiçbir ulusal ve uluslararası yarışmada ödül almamış olmalıdır. Seçici kurulun aynı ya da benzer saydığı veya başka bir karikatürcüye ait olduğunu belirlediği karikatürler değerlendirilmeyecektir.
  7. Yarışma sonucunda dereceye giren karikatürler 17 -23 Ağustos tarihleri arasında Muğla Büyükşehir Belediyesinin sitesinde sergilenecektir. Benzer (smiler) olduğu tespit edilen karikatürler yarışma dışı kalacaktır. Böyle bir tespit durumunda yedek olarak seçilen eserler ödül almaya hak kazanacaktır. Her türlü olası tartışmalar, çalıntı ve benzer iddiaların sorumlusu katılımcı olacaktır.
  8. Yarışmacılar karikatürleriyle birlikte kısa özgeçmişlerini karikatürlerine eklemelidir.
  9. Yarışmacılar en fazla 3 (üç) adet karikatür gönderebilirler.
  10. 18 yaş altı katılımcıların başvurularına nüfus cüzdanı fotokopisi eklemeleri gerekmektedir.
  11. Karikatürler en geç 7 Ağustos 2020 Cuma Günü mesai bitimine kadar “Muğla Büyükşehir Belediyesi 1. Uluslararası Karikatür Yarışması’’ başlığı ile sanatçının adı ve soyadı yazılarak, karikatür.yarisma@mugla.bel.tr adresine gönderilmelidir.
  12. Yarışmada sadece ilk üçe giren ve 18 yaş altı kategorisinde ödül kazanan yarışmacıların şahsına ait ulaşım (otobüs veya uçak), konaklama ve ağırlama masrafları Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacaktır. (Yarışmacıların beraberinde getirecekleri misafirlerin masrafları kendilerine ait olacaktır.) mansiyon ödülü ve özel ödül kazanan yarışmacıların ulaşım ve konaklama masrafları karşılanmayacaktır. 18 yaş altı ödül kazanan katılımcılarımızın ve velisi olan bir kişinin konaklama ve ulaşım masrafları karşılanacaktır.
  13. Para ödülü kazanan yarışmacıların ödüllerini almaya gelmedikleri takdirde tarafımıza ulaştırdıkları banka IBAN numarasına havale yapılacaktır. Hak sahibi, IBAN numarası ile birlikte istenen evrakları eksiksiz doldurmak ve imzalamak zorundadır. Hak sahibi IBAN numarasını bildirmemesi durumunda ödül bedeli, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 1 yılın sonunda zaman aşımına uğrar. Zaman aşımı durumunda hak sahibinin ödül, telif vb herhangi bir talebi olamaz.
  14. Yarışmaya gönderilen karikatürler geri gönderilmeyecektir. Dereceye giren veya girmeyen karikatürler Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kültürel amaçlı kullanılabilecek veya yayınlanabilecektir. Yarışmaya gönderilen karikatürler içerisinden, jüri tarafından seçilen ve sergilenmeye değer görülen eserler Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenecek olan bir albümde toplanacaktır. Bu albümler yalnızca yarışmada dereceye giren ve düzenlenen albümde eseri yayınlanan katılımcılara gönderilecektir.
  15. Yarışma sonunda ödül, mansiyon kazanan, sergilenme ve albüme girmeye hak kazanan eserler üzerinde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 21’inci maddesinde tanımlanan işleme, 22’nci maddesinde tanımlanan çoğaltma, 23’üncü maddesinde tanımlanan yayma, 24’üncü maddesinde tanımlanan temsil ve 25’inci maddesinde tanımlanan işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim mali hakları eser sahibi ile birlikte süresiz olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait olacaktır. Muğla Büyükşehir Belediyesi bu haklar çerçevesinde eseri, süresiz olarak, Türkiye içinde veya dışında, Türkçe veya diğer tüm dünya dillerinde, her türlü ortam ve her türlü materyal içeriğinde eser sahibinin ismini belirterek kullanabilecek ve kullandırabilecektir. Muğla Büyükşehir Belediyesi, karikatürlerin başka amaçlar için kullanılmasına, hiçbir koşul altında, izin vermez. Sergilemeye ve albüme seçilen eserlere ayrıca ücret ödenmez. Çalışmalarını yarışmaya gönderen tüm katılımcılar yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılır.



ÖDÜLLER :

 

Birincilik Ödülü                                          : 7.500 TL

İkincilik Ödülü                                            : 5000 TL

Üçüncülük Ödülü                                       : 3.500 TL

Mansiyon (3 Adet)                                    : 1500 TL

18 Yaş Altı (10-18) iki kişiye                     : 750 TL

Turan Özdemir Özel Ödülü                         : 1000 TL


SEÇİCİ KURUL:

 

Gürbüz DOĞAN EKŞİOĞLU (Dr. - Yeditepe Ün. Öğrt. Gör. - Karikatürcü)

Savaş ÜNLÜ (Mizah Yazarı)

Şevket YALAZ (Karikatürcü)

Abdülkadir USLU (Karikatürcü)

 

Mehmet SELÇUK (Karikatürcü, Genel Koordinatör)

Sait MUNZUR (Karikatürcü)

 

Rudy GHEYSENS (Belçika Karikatürcüler Derneği Başkanı-Karikatürcü)

Ahsen Günay       (Muğla Büyükşehir Belediyesi)

 

YARIŞMA TAKVİMİ :              

  1. Son başvuru 7 Ağustos 2020 Cuma mesai bitimine kadardır.

  2. Jüri değerlendirme toplantısı 12 Ağustos 2020 Çarşamba günü yapılacaktır.

  3. Yarışma sonuçları 26 Ağustos 2020 Çarşamba tarihinde açıklanacaktır.

  4. Ödül töreni Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin belirleyeceği bir tarihte yapılacaktır. Yarışma jürisinin sergilenmeye değer bulduğu karikatürler, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin belirleyeceği tarih, saat ve yerde sergilenecektir.

 

Sanatçılarımıza başarılar dileriz. 

 

İLETİŞİM

 

Yarışma Koordinatör            :  Ahsen Günay

Tel                                          : 0 537 983 61 03

Santral                                                 : 444 48 01 Dahili:1142

Adres                                      : Muğla Büyükşehir Belediyesi

                                               Müştakbey Mahallesi Belediye Sokak No:6 Menteşe/Muğla

E-Posta                                  : ahsengunay@mugla.bel.tr

Web                                       : www.mugla.bel.tr

 

Not: Muğla Büyükşehir Belediyesi gerek görülmesi durumunda bu şartnamede değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

 

 

(EK-1)

Muğla Belediyesi Karikatür Yarışması Katılım Formu

 

FOTOĞRAF

 

Adı – Soyadı  : ………………………………………………………………………………….

TC Kimlik No :…………………………………………………………………………………

Adres               : …………………………………………………………………………………

   …………………………………………………………………………………

Telefon            : ………………………………... Faks: ……………………………………….

E-posta           : ………………………………….@ …………………………………………..

Mesleği            :…………………………………………………………………………………

Yaş Grubu      : 18 Yaş Altı       18 Yaş Üstü

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

( EK-2)

 

 

KISA ÖZGEÇMİŞİ