Meclis Canlı

Üniversite Öğrencileri Otogarda Karşılandı


15.08.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne yeni kayıt için gelen öğrenciler için geleneksel hale getirilen karşılama töreninde öğrencileri karanfillerle karşıladı.



Karşılama törenine Muğla Vali vekili Fethi Özdemir, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla İl Garnizon ve Jandarma Komutan Yardımcısı Cafer Öz, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş öğrenciler ve velileri katıldı.



Karşılama töreninde konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni için tercih eden öğrencileri kutladı. Rektör Harmandar, “Öğrencilerimiz hayatlarını en önemli kararlarından birisini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitemize tercih yaparak verdiler. Üniversitemiz her yıl  çağın gerektirdiği şekilde kendini yenileyerek daha iyi eğitim ve öğretim imkânına kavuşmaktadır” dedi.



Törende konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, ailelere seslendi ve Muğla’yı tercih eden öğrencilerin kendilerine teslim edildiğini, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin Türkiye’nin en iyi eğitim veren yükseköğretim kurumlarından birisi  olduğunu açıkladı.



Muğla Büyükşehir belediye Başkan vekili Cumhur Çoban ise, “Muğla’mız Türkiye’nin dünyaya açılan penceresidir. Deniz, güneş, sağlık ve huzurun olduğu kenttir Muğla. Anneler ve babalar çocuklarınızın Muğla’da güvende olduğunu hissedin ve gözünüz arkada kalmasın” dedi.



Vali Vekili Fethi Özdemir, Muğla gibi huzurlu ve sakin bir ilde görev yapmaktan mutlu olduğunu belirterek, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerimizin burada hiç yabancılık çekmeyeceklerini umuyorum.” dedi.



Konuşmaların ardından Muğla’ya yeni kayıt için gelen öğrencilere ve ailelerine törene katılan protokol üyeleri tarafından karanfil hediye edildi ve Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi otobüsleri ile ücretsiz olarak öğrenci ve aileleri kayıt için Üniversite’ye taşındı.