Meclis Canlı

Vektörle(Haşere) Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor


13.04.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, vektörle(haşere) mücadele konusunda değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın vektörle(haşere) mücadele değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı, Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Değerlendirme toplantısına sivrisinek nüfusu, üremesi ve mücadelesi alanında uzman araştırmacı Entomolog William Jany’de katıldı. William Jany toplantıda vektörle(haşere) mücadele yönetim ekibi ile tecrübe ve bilgilerini paylaşırken Menteşe ve Ula İlçelerinde yaptığı incelemelerde vektörle(haşere) mücadelede yürütülen çalışmaların ve planlamaların oldukça başarılı olduğunu belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç konu ile ilgili yaptığı açıklamada, vektörle mücadele için Daire Başkanlığı olarak iyi bir kurgulama yaptıklarını ve Muğla İlinin coğrafi yapısını da göz önünde bulundurarak 6 merkez hizmet noktası belirlediklerini söyledi. Hacı Koç; “Vektörle mücadelenin başarıya ulaşması için belirlediğimiz 3 ana unsuru, “Eğitilmiş Personel”, “Doğru İlaç Seçimi” ve “İyi bir Haritalama” olarak ortaya koyduk. Şu anda 12 Teknik eleman ve sahada 147 işçi ile hizmet vermekteyiz. Bu sayı gün geçtikçe ihtiyaçlar doğrultusunda artmaktadır. İlaç seçimi ise yürürlükte olan “Biyosidal Ürünler Yönetmeliğine” göre yapılmaktadır. Tüm Bölgenin haritası çıkarılarak her bölgeye ait JİT (üreme) alanlarının gösterildiği kitapçıklar ilgililere dağıtıldı. Ayrıca çok önem verdiğimiz konulardan bir tanesi de vatandaşlarımıza mahalle muhtarlarımız rehberliğinde uzmanlarımız tarafından verilen eğitimlerdir. Tüm bu çalışmalar ile etkin, kalıcı ve ekonomik bir ilaçlama (vektör mücadelesi) hizmeti yürütmekteyiz.” dedi.