Meclis Canlı

Yalıçiftlik - Bodrum Güzergahında Seferler Başladı


06.02.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşımda Dönüşüm projesi kapsamında yürütülen çalışmalar devam ederken, Bodrum’da faaliyet gösteren S.S. 71 No’lu Yalıçiftlik Kooperatifi dönüşüme katılarak hizmet vermeye başladı.

5378 sayılı Engelliler Hakkındaki Kanun ve bu kanuna uygun olarak alınan Belediye Meclis kararı ile özel taşımacılık bünyesindeki taşımacılık sisteminin daha fazla vatandaşın yararlanması amaçlanmış olup; bu kapsamda Bodrum’da faaliyet gösteren S.S.71 No’lu Yalıçiftlik Kooperatifi kamu-özel işbirliği ile taşımacılık faaliyetine başladı.

Çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile Muğla’daki ulaşım hizmetlerini insan odaklı ve çevreye duyarlı olarak yerine getirmek üzere faaliyet alanı ile ilgili kaliteli, örnek ve güvenilir hizmet sunmayı amaç edinerek toplu taşımada diğer ilçelerde olduğu gibi, Bodrum’daki mahallelerimizde kamu niteliğinde ulaşım hizmetine kavuşturuluyor.

Yürütülen çalışmalar sonucunda dönüşüme giren araçların; engelli erişimine uygun, elektronik bilet ve kamera kayıt sistemli, 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımızın ücretsiz taşınmasına başlandı. S.S. 71 No'lu Yalıçiftlik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yalıçiftlik – Bodrum otogar güzergahında 07:00-21:00 saatleri arasında gidiş-dönüş toplam (52) sefer ile hizmet verecek.