Yangın Hidrantlarının Bakımları Devam Ediyor

27.07.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, İl genelinde 4 ayda bir rutin olarak yapılan bin 541 yer altı ve yer üstü hidrantın kontrollerini yaparak çalışır hale getiriyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri yıllık periyodik olarak yapılan kontroller kapsamında bölgelerde dar ve araç girmesi mümkün olmayan sokaklarda, ilçelere uzak mahallelerde bulunan yeraltı ve yerüstü hidrantların kontrollerini yapıyor. 4 ayda bir rutin olarak devam eden çalışmalar kapsamında bu güne kadar bin 541 yangın musluğunun bakım onarımı yapılarak kullanıma hazır hale getirildi.

Ayrıca il genelinde bulunan 40 itfaiye hizmet noktasında görev yapan itfaiye ekiplerine yönelik bilgilendirme toplantıları ve tatbikatlar da devam ediyor. Personele kaza-kurtarma, yangın ve temel ilk yardım ile kriz yönetimi konularında olası bir olayda en kısa zamanda en iyi müdahale için eğitimler veriliyor.