Meclis Canlı

Yapex Fuarı’nda Büyükşehir’e Yoğun İlgi


25.11.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 18-21 Kasım 2015 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı’nda açtığı stantla katılımcıların ilgi odağı oldu.

Antalya Expo Center’da ÇEKÜL ve Akdeniz Tanıtım A.Ş işbirliği ile Tarihi Kentler Birliği’nin desteğiyle ana teması " Kırsal Mirasın Geleceği" olan Yapex Restorasyon Fuarı’nda Türkiye'nin farklı illerinden gelen Belediyelerin tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmaları sergilendi. Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlatılan koruma kullanma dengesinin sağlandığı sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek üzere dünün değerleri, bugünün fırsatları ve yarının temalarını dikkate alan, bütüncül gelişmeyi öngören yerel odaklı kırsal kalkınmayı hedefleyen ve 13 İlçede 13 Projeyi içeren “Muğla Bir Eylem Planı” ziyaretçilerin takdirini topladı. Ayrıca Fuar kapsamında ÇEKÜL Akademi tarafından düzenlenen "Alan Yönetimi" eğitim programı ile "Kırsal Yaşam Kırsal Miras" konulu panel ve söyleşiler stantlarda görev yapan personelin katılımı ile gerçekleştirildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ayşe Ünal, fuar ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Hedefimiz Bir Muğla Bir” sloganı doğrultusunda 13 İlçede 13 Projeyi içeren “Muğla Bir Eylem Planı” katılımcılar ile paylaşılarak Muğlamızın tanıtımı için önemli bir faaliyet gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal yaşam, kırsal miras ve turizm mirası konularında yaptığımız çalışmalar ve projelere gösterilen yoğun ilgi bizlere bu alanda doğru yolda olduğumuzu gösterdi ve bizleri çok memnun etti.”