Meclis Canlı

Yara Bakımı ve Tıbbi Müdahale Eğitim Semineri Düzenlendi


07.04.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Evde Bakım Hizmetlerinde görev yapan personellere yönelik yara bakımı ve tıbbi müdahale konularında eğitim semineri düzenledi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Evde Bakım Hizmetlerinde görev yapan doktor, hemşire, sağlık memuru ve sosyal hizmetler sorumlularının katıldığı eğitim semineri Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Eğitim seminerine katılan  personellere yara çeşitleri ve doğru yara bakımı konularında Yara Bakım Uzmanı Nihal Karaca tarafından bilgiler verildi. Eğitim öncesi, Evde Bakım Hizmetleri Mart ayı değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda mart ayında 400 yeni hanenin ziyaret edilerek 1442 vatandaşa tıbbi müdahalede bulunulduğu belirtildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç konu ile ilgili yaptığı açıklamada, düzenlenen aylık değerlendirme toplantılarının ve hizmet içi eğitim seminerlerinin oldukça verimli geçtiğini söyledi. Hacı Koç; “Evde Bakım Hizmetlerinde görev yapan personelimize uzman eğitmenler tarafından yara bakımı ve tıbbi müdahale konularında bilgiler verildi. Bu tarz hizmet içi eğitim programlarının personellerimiz için oldukça faydalı ve verimli olduğuna inanıyorum. Bunun yanında Evde Bakım Hizmetleri Mart ayı değerlendirme toplantımızı da gerçekleştirdik. Toplantıda ilçelerimizde görev yapan personellerimizle bir araya gelerek hizmetlerimizi ve yapılan faaliyetleri değerlendirerek görüş alışverişinde bulunduk. Mart ayı içerisinde ekiplerimiz, 400 yeni haneyi ziyaret ederek 1442 vatandaşımıza tıbbi müdahalede bulundular ve 140 vatandaşımızı da hasta nakil ambulansları ile hastanelere naklini gerçekleştirdiler. Eğitim seminerlerimiz ve değerlendirme toplantılarımızı düzenli aralıklar ile yapmaya devam edeceğiz.” dedi.