Meclis Canlı

‘Yaratıcı Çocuklar, Umutlu Yarınlar’


30.07.2019


Muğla Büyükşehir Belediyesi çocukların genç yaşta sanatla tanışması ve sanatı günlük yaşamlarının bir parçası haline getirmesi amacıyla Osman Hamdi Bey Yaratıcı Çocuk Kültür Sanat Etkinliklerini hayata geçirdi.

22 Temmuz’da başlayıp 23 Ağustos’ta sona erecek olan etkinlikler Bozüyük Kültür Evi ve Osman Hamdi Bey Evi’nde gerçekleştiriliyor.

Osman Hamdi Bey Yaratıcı Çocuk Kültür Sanat Etkinliklerinde çocuklar aileleriyle birlikte izleme imkânı buldukları aile sineması, hayal güçlerini, yaratıcılıklarını, sorun çözme yetilerini ve kelime dağarcıklarını geliştirici kitap okuma, hayal gücü ve estetik duygularını geliştirici geleneksel sanatlardan ebru, plastik sanatlardan resim, heykel, seramik ve baskı etkinlikleriyle keyifli zaman geçiriyor.

Yaratıcı Sanat Atölyeleri, sanatın çocuğun kendini ifade edebilmesinin en önemli araçlarından biri olduğu ve kendini ifade edebilen bireyin mutlu bir toplumun ve mutlu bir geleceğin temelini oluşturduğu düşüncesiyle çalışmalarını yıl içinde sanatın farklı branşlarında sürdürecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi çocukların küçük yaşta sanat sevgisi kazanması ve sanatsever bireyler olması için kültür sanat projeleri yapmaya devam edecek.