Meclis Canlı

“Yaşamın Her Anında Yanınızdayız”


10.01.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi, sosyal alanda yürüttüğü projelere bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz hafta başlatılan “Soğuktan Sıcağa” projesi ile Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi’nde evsizler için bir yuva kuruldu. 



Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı geçtiğimiz hafta yeni bir projeye imza attı. Sosyal alanda yürütülen çalışmalara bir yenisini daha ekleyen Büyükşehir Belediyesi evsizler için Menteşe-Bayır Mahallesi’nde evsizlere sıcak bir yuva kurdu. “Soğuktan Sıcağa” projesiyle kurulan yuva sokaklarda yaşayan evsiz vatandaşlara hizmet veriyor. Sokakta yaşayan vatandaşların misafir edildiği evde, Menteşe Belediyesi Aş Evi aracılığıyla yemek ihtiyaçları, kişisel temizlik ürünleri, Paylaşarak Sevindir biriminden de elbise, kaban, ayakkabı gibi ihtiyaçları karşılanıyor.



Konu hakkında açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç “Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’ün bu konudaki hassasiyetini göz önünde bulundurarak sosyal alandaki çalışmalarımıza bir yenisini ekledik. Soğuk kış günlerinde, sokaklarda yaşayan vatandaşlarımızı misafir edeceğimiz bir yuva kurduk. Bu yuvada onların yemek, barınma ve giyecek gibi ihtiyaçlarını karşılayarak, bir nebze de olsun rahat yaşamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Halkımızdan sokakta kalan vatandaşlarımızı misafir edebilmemiz için 444 48 01 numaralı çağrı merkezini veya ALO 153 Zabıta Hattını kullanarak bize ulaşmalarını rica ediyoruz.” İfadelerini kullandı.