Meclis Canlı

Yatağan Atıksu Arıtma Tesisi Tanıtıldı


20.10.2015

Muğla’da 2013 yılında yapımı başlayan Yatağan Atıksu Arıtma Tesisinin tanıtımı yapıldı. 2023 yılı nüfusuna göre projelendirilen tesis yaklaşık 6 milyon TL’ye mal oldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ile İller Bankası ortaklığında yapılan Yatağan Atıksu Arıtma Tesisi (AAT)’nin tanıtımı düzenlenen törenle yapıldı. Arıtma tesisinde yapılan törene Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP İl Başkanı Mürsel Alban, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Gürbüz Karabulut, büyükşehir belediyesi daire başkanları ile MUSKİ daire başkanları ve Yatağan Muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Tesis tanıtımında konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları Yatağan İlçesi’nde ve Muğla genelinde bugüne kadar yapılan yol, su, ulaşım, tarım, sağlık, toptancı halleri gibi birçok konuda vatandaşları bilgilendirdi.

“2023 YILI NÜFUSUNA HİZMET VERECEK”

 MUSKİ Doğu Bölgesi Şube Müdürü Sait Güler tesis hakkında bilgiler verdi. Güler, konuşmasında Yatağan Atıksu Arıtma Tesisinin işletmesi yüklenici firmanın yaptığını belirterek, 1 yıl sonra MUSKİ Genel Müdürlüğüne geçeceğini söyledi. Her geçen yıl Yatağan nüfusunun arttığına dikkat çeken Güler şunları söyledi;  “Tesisimiz 17 bin metrekare alana yapıldı. Tesisimiz Yatağan ilçemizin 2023 yılı nüfusuna hizmet verecek kapasiteye göre kurulmuştur. Buna göre Yatağan AAT toplam nüfusun yüzde 80’ine hizmet edeceği düşünülmektedir. Ayrıca Yatağan AAT projesi uzun havalandırmalı aktif çamur projesi olarak tasarlanan tesis, giriş terfi merkezi, ön fiziksel arıtma ünitesi, parshall savağı, havalandırma havuzları, çöktürme havuzları ve çamur susuzlaştırma ünitelerinden oluşmaktadır. 1 yıl sonra Genel Müdürlüğümüze teslim edilecek olan tesisimizin yapımı KDV dahil 5.436.184 TL’ye gerçekleştirilmiştir.” 

“BOZARMUT’A 700 BİN LİRALIK YATIRIM”

Daire başkanlarının ardından konuşanMUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Gürbüz Karabulut, Büyükşehir statüsünden önce Bozarmut Belediyesi tarafından 1. etabı yapılan tesisinde Yatağan AAT’ye bağlanmak üzere revizesinin yapıldığını söyledi. Bozarmut Mahallesine yapılacak olan kanalizasyon hattının Yatağan Belediyesi öncülüğünde 17 dönüm arazinin  istimlak edilelerek İller Bankası tarafından ihale edildiğini belirten Karabulut, “Çalışmaların başladığı Bozarmut mahallemizde 500 metre betonarme olmak üzere 2 bin metre uzunluğunda terfi hattı ve terfi merkezi yapılacak. Terfi merkeziyle birlikte hattın çalışabilmesi için enerji nakil hattı yapılacak. Bu terfi merkezimiz diğer terfi merkezlerinden farkı ise toprağa gömülü paket terfi olmasıdır. Bunun sebebi de koku ve sinek oluşumunu en aza indirmektir. Bu projemizin maliyeti ise yaklaşık olarak 700 bin liradır” dedi.

“BÜYÜKŞEHİRLE OMUZ OMUZA ÇALIŞIYORUZ”

Daha sonra konuşan Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, çalışmalarını Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüklerini söyledi. Yatağan Atıksu Arıtma Tesisinin nezih bir tesisi olduğunu söyleyen Işık, “Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte omuz omuza çalışmalarımızı yürütüyoruz. Büyükşehirle aramızda hiçbir şekilde olumsuz bir durum yok.  Her attığımız adım büyükşehirle paralel olarak yapılıyor” dedi.

“13 İLÇEMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işığın ardından konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sloganının “Hedefimiz Bir Muğla Bir” şeklinde olduğunu hatırlatarak, 5 yıllık dönemlerinde 13 ilçeyi bir birinden ayırt etmeden hizmet götüreceklerini ve bunun farkını da halkın göreceğini söyledi. Muğla İli genelinde alt yapı, kanalizasyon ve su için büyük yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyleyen Başkan Dr. Osman Gürün 2013 yılında temeli atılan tesisin Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanarak Yatağanlı hemşerilerimize hizmet vereceğini belirtti. Başkan Gürün; “Büyükşehir Belediyesi olarak 13 İlçemizle birlikte koordineli olarak çalışıyoruz. Sevgi, hoşgörü, güleryüzle hizmet anlayışı ve hedefimiz bir Muğla bir sloganıyla daha yaşanır bir Muğla için vatandaşlarımızdan aldığımız destek ile çalışıyoruz. Hepimizin ortak hedefi vatandaşlarımıza hizmet götürmek ve bu anlayışla 13 ilçemizle birlikte hareket ediyoruz.“ şeklinde konuştu.