Meclis Canlı

Yatağan’da Yatırımlar Törenle Tanıtıldı


28.11.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi Yatağan Cazkırlar ve Yaylaköy Mahallesi’nde yapılan hizmetleri hafta sonu yapılan törenle tanıttı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Yatağan Belediyesi işbirliğiyle Cazkırlar ve Yaylaköy Mahallelerinde yapılan yol, sağlık evi ve düğün salonu hafta sonu yapılan törenle tanıtıldı.  Cazkırlar Mahallesi’nde yapılan törene protokolün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Cazkırlar Mahallesi Muhtarı Mehmet Güneş ve Yaylaköy Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Nergiz yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirirken “Başkanlarımıza ve personellerine vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandılar.

Mahallelerimizin eksiklikleri tamamlandıkça burada yaşayan insanlarımız mutlu olacaktır diyen Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık ise konuşmasında “Ben mahalle demeye alışamadım, o yüzden köylerimiz diyorum ve buralarda yaşayan köylülerimizi de çok seviyorum. Bizim işimiz de gücümüz de sizleri mutlu etmek.” İfadelerine yer verdi.

“Köylüye hizmetimiz, desteğimiz devam edecek”

Muğla’nın köylerinde yaşayan vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmeye çalıştıklarını belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, köyden kente göçüşü değil, kentten köye göçüşü sağlamak istediklerini dile getirdi. Başkan Dr. Osman Gürün konuşmasının devamında “Tarıma ve yollara önem veriyoruz. Çünkü köyden kente değil, kentten köye göçü sağlamamız lazım. Biz başlangıçtan beri köy tüzel kişiliğinin mutlak kalması ve köy muhtarlığının eski statüsünde devam etmesini istiyoruz. Köy sorunlarını çözmeye, köylüye çeşitli hizmetler vermeye ve destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, büyükşehirin hizmetlerinden vatandaşların mutluluk duyduğunu belirterek “Yapılan hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasına köylü bu milletin efendisidir diye başlayan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu “Köylü bu milletin en şerefli ve en namuslu insanıdır. Köylü bu milletin üreten ve karnını doyuran insandır onun için köylüyü desteklememiz lazım. Sayın Belediye Başkanım çok güzel yerden devam ediyor, köylüyle birlikte. Tüm samimiyetimle tebrik ediyorum” dedi.

“Başkanlara nazar değmesin”

Cazkırlar Mahallesi Muhtarı Mehmet Güneş ve Yaylaköy Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Nergiz törende  “Başkanlarımızı büyük çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz. Göze gelmesinler, nazar değmesin” diyerek Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık’a nazar boncuğu taktı.

Daire başkanları tarafından hizmetler ve çalışmalar hakkında bilgiler verilirken törenin sonunda açılışları yapılan sağlık evi ve düğün salonu incelendi.