Meclis Canlı

Yaya Öncelikli Yollar Geliyor


28.11.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Menteşe İlçesinde düşey işaretleme çalışmalarına devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Menteşe İlçesinde yürüttüğü düşey işaretleme çalışmaları kapsamında meskûn mahal içinde yaya kullanımının yoğun olduğu sokaklarda trafik bilgi işaretleri levhalarının montajına devam ediyor. Özellikle imar planında yaya yolu olarak düzenlenen ancak kaldırım imalatının eksik olduğu ara sokaklarda başlatılan projenin artan trafik yoğunluğu ile birlikte yaya yoğunluğu da dikkate alındığında araç sürücülerini bu yönde bilgilendirerek güvenli bir trafik akışı içerisinde yayalarında can güvenliğinin sağlanması amacıyla ‘Yaya Öncelikle Yol’ levhası uygulaması yapılıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Yayaların ve sürücülerin güvenli bir trafik akışı içerisinde olmaları için taşıt yollarının düzenini sağlayan trafik işaretleme çalışmalarımız devam ediyor. ‘Yaya Öncelikli Yol’ uygulaması ile sürücülerin bu yol kesimlerinde kesinlikle 20/km saat hızını geçemeyecek olmaları sayesinde yayaları riske atmayacak.” İfadelerini kullandı.