Yılanlı, Akçay ve Dağpınar Bölgelerinde Ulaşım Hizmeti Başlıyor

22.01.2018

Yılanlı ve Akçay bölgeleri ile Dağpınar Mahallesi Menteşe arasında bulunan güzergahlarda Özel Toplu Taşıma Araçları ile ulaşım hizmeti başlayacak.

5378 sayılı Engelliler Hakkındaki Kanun ve bu kanuna uygun olarak alınan Belediye Meclis kararı ile özel taşımacılık bünyesindeki ulaşım sistemi yeniden düzenlenerek daha fazla vatandaşımızın yararlanması amaçlanıyor.Bu kapsamda;

-Sungur-Dokuzçam-Menteşe,

-Çamoluk-Göktepe-Esençay-Menteşe,

-Bozyer-Kuzluk-Günlüce-Menteşe

-Avcılar-Fadıl-Yemişendere-Özlüce-Menteşe,

-Avcılar-Muratlar-Çakmak-Yaylasöğüt-Menteşe,

-Taşlı-Gazeller-Yörükoğlu-Çakmak-Yaylasöğüt-Menteşe,

-Dağpınar-Zeytin-Meke-Bağyaka-Yeniköy-Algı-Yerkesik-Menteşe, güzergahlarında faaliyet gösteren minibüs birlik ve köy statülü araçların Büyükşehir Belediyemiz denetiminde Özel Toplu Taşıma Aracına (ÖTTA) döşüm yapılması yönünde Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nce (UKOME) Kurul Kararı alındı.

Çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile Muğla İlindeki ulaşım hizmetlerini insan odaklı ve çevreye duyarlı olarak yerine getirmek üzere faaliyet alanı ile ilgili kaliteli, örnek ve güvenilir hizmet sunmayı amaç edinerek toplu taşımada diğer İlçelerimizde olduğu gibi, Menteşe İlçemizdeki mahallelerimizde kamu niteliğinde ulaşım hizmetine kavuşturulmuş olacak.

Yürütülen çalışmalar sonucunda dönüşüme giren araçların; engelli erişimine uygun, elektronik bilet ve kamera kayıt sistemli, 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımızın ücretsiz taşınmasına başlanacak.