Meclis Canlı

Yol Envanteri İnternetten takip edilebilecek


23.03.2017



Muğla ilinin  yollarına ait yol yetki envanteri Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.04.2016 tarih ve 176 Sayılı kararına istinaden kesinleşen “Yol Yetkileri” bilgileri Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ortamında “Muğla İli Yol Envanteri Web Uygulaması” adı ile uygulama haline getirildi.

Hazırlanan proje kapsamında İl bütününde yer alan; Türkiye Cumhuriyeti Karayolları, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin yetki ve sorumluluklarında bulunan ilgili Meclis Kararı ile karara bağlanan yollar, yol kontrol kesim numaraları ile birlikte, konumsal olarak sorgulanabilir bir şekilde bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlardan takip edilebilecek.

Konu ile ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada; “Bu uygulama sayesinde vatandaşlarımızın ve tüm kamu personelinin istedikleri yol hattının hangi kurumun yetki ve sorumluluğunda bulunduğunu kolayca interaktif olarak sorgulamaları sağlanmıştır. Vatandaşlarımızın ilgili yolun hangi kurumun yetkisinde olduğunu bilmemeleri sebebi ile yaşadıkları mağduriyet ortadan kalkacaktır. Konu ile ilgili olarak yaşanan yetki karmaşasının önüne geçilecektir.”