Meclis Canlı

Zabıta ekiplerinin çevre ve görüntü kirliliği ile mücadelesi sürüyor


14.03.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kullanım ömrünü tamamlayan, çürümeye terk edilen, hurdaya çıkan araçları, oluşturduğu çirkin görüntü ve çevreye verdiği zararlardan dolayı toplamaya başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanlarında yol kenarlarına, kaldırımlara, boş arazilere terk edilen hurda araçlar Zabıta ekipleri tarafından toplatılıyor. Araçlarını bulundukları yerden kaldırmayanlara para cezası yazılarak, araçları yediemin otoparklarına kaldırılıyor. Ekipler, sahipleri tarafından yol kenarlarına, kaldırımlara, boş arazilere terk edilen araçları tespit ederek, bulundukları yerlerden kaldırılmaları yönünde araç sahipleri uyarıyor. Uyarıya rağmen araçlarını kaldırılmayan şahıslara 5236 Sayılı Kabahatler Kanunu uyarınca 575 TL para cezası uygulanıp, çekicilerle yediemin otoparklarına taşınıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, çürümeye bırakılan, içinde her türlü haşere, fare gibi zararlının barındığı, bu araçların sarhoş ve madde bağımlılarının mekânı haline geldiğini, araçların zamanla parçalanarak içeriğindeki tehlikeli maddelerin doğaya karışıp kirlilik oluşturduğunu, ayrıca her an patlama ve yanma tehlikesinin bulunduğu belirtildi.