Zabıta Haftası kutlu olsun

04.09.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Zabıta Haftası nedeniyle bir mesaj yayımlandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin yayımladığı mesajda “İnsanlığın yerleşik hayata geçtiği dönemlerden, günümüzün  modern kentlerinin sosyo kültürel ve sosyo ekonomik hayatta, Doğumdan ölüme ,belde halkının hizmetinde, belediyelerin en kapsamlı ve en dinamik görevini yapmakla yükümlü olan; Beldenin düzenini muhafaza eden, belde halkının esenlik, sağlık ve huzurunu koruyan, yetkili organların bu amaçla alacakları kararları uygulayan özel zabıta  kuvveti olarak   görevini yürütmektedir. Çalışma esnasında mesai saati  ve tatil günü gözetmeksizin günün 24 saati hizmet veren, tüm belde halkıyla el ele, onlarla bütünleşerek  yöre sorunlarına birlikte  çareler arayıp bulmakla görevli olan zabıta, cezacı değil  eğitici öğretici ve yol gösterici olarak  halkını bilinçlendiren ve ortak sorunlara en iyi çözümü, yöre halkının katılımıyla beraberce ortaya çıkarmaya amaçlayan, çalışma anında halkın her zaman yardımına koşan güler yüzlü adil ve dürüst zabıta yaratmak çağdaş anlayışımızın temel hedefidir. Kent yönetiminin bir ekip işi olarak çalışma azmiyle ,  yerel yönetimlerin vitrini olarak, vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet verebilmek, şehrin sorunlarının çözümüne, huzur ve güvenliğine katkı sağlamak için çalışma anında halkın her zaman yardımına koşan güler yüzlü, adil ve dürüst bir zabıta yaratmak çağdaş anlayışımızın temel hedefi olup, bu sorumluluğun bilincinde olarak  Muğla halkımız için bu hizmetlerimizi titizlikle yürütmekteyiz. Halkımızdan beklentilerimiz olarak Büyükşehir Belediyemiz ve zabıta ile ilgili görülen olumsuzlukları bize bildirmelerini bir şikayet olarak algılamamaları gerektiği, bunun bir kamu hizmeti olarak bizlere yardımcı olduklarını bilmeleri gerekmektedir.

Halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek için Zabıta Yönetmeliğinin günümüz şartlarına göre bir an önce revize edilmesinin kaçınılmaz olduğunun gerektiği açıkça görülmektedir. Bu duygularla zabıta teşkilatının her yıl 1-7 Eylül Tarihleri arası kutlanan Zabıta Haftası’nın 192’ncı yıl dönümünün ülkemize, Muğla’mıza, Büyükşehir ve İlçe belediyelerimizde görev yapan tüm zabıta personelimize hayırlı olmasını dileriz.” İfadeleri yer aldı.