Meclis Canlı

Zabıta Personeline Halkla İlişkiler ve Stres Yönetimi Eğitimi


05.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi ve İlçe belediyelerinde görev yapan zabıta personeline yönelik “Belediyelerde Zabıta ve Halkla İlişkilerin Önemi - Stres Yönetimi” konulu eğitim programı düzenlendi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde Eğitimci Funda Durmaz’ın katkıları ile düzenlenen eğitime Muğla Büyükşehir, Bodrum, Menteşe Belediyeleri’nden 68 personel katıldı. Eğitim programında Funda Durmaz, halkla ilişkilerin özellikleri, halkla ilişkilerin kullanıldığı alanlar, strese neden olan etkenler, stres ve kişilik tipleri, stresle başa çıkma yöntemleri, gevşeme teknikleri, solunum egzersizleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Şevket Gülen eğitim programının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi; “2016 yılında Zabıta personelimize yönelik 2. eğitimi düzenliyoruz. Kurumsallaşma açısından davranış kuralları, halkla ilişkiler ve stres yönetimi kavramları ile ilgili eğitimlere öncelik verdik. Zabıta personeli vatandaş ile iç içe görevini yaptığı için halk ile belediye arasında bir köprü görevi görüyor. Dolayısıyla vatandaş ile nasıl iletişime geçmeli, stres ile nasıl başa çıkılmalı gibi konular üzerinde hassasiyet ile durmamız gerekiyor. Bu eğitimin amacına ulaşarak uygulamalarda da faydalı olmasını diliyorum.”



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ali Zağlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Zabıta personeline yönelik bu eğitimi düzenlemekteki amacımız; personelimizin vatandaşımıza karşı sabırlı, mümkün olduğunca nazik, tutarlı, görevini yaptığını gösteren, uygulamaların gerekçelerini anlatan, bilgi, görgü ve kültürü ile karşısındakine güven veren ve mesleki eğitimlerinin yanında kişisel olarak da kendini geliştirmiş birer birey olmalarına katkı sağlamaktır.” dedi.

“Sevgi, Hoşgörü ve Güleryüzle Hizmet Anlayışı ile Muğla İçin Çalışıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’da Büyükşehir Belediyesi olarak iki hizmet yılı geçirdiklerini, birçok alanda vatandaşlara hizmet veren Büyükşehir Belediyesi personelinin sevgi, hoşgörü ve güleryüzle hizmet anlayışı ile Muğla için çalıştığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğlamızın 13 ilçesinde Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek, daha yaşanır bir Muğla yaratmak için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızla sürekli, birebir iletişim halinde olan personelimizin mesleki bilgisi, tecrübesi yanında bu tür eğitimlerle farklı ilçelerde çalışan meslektaşlarını tanımalarını, ayrıca uzman eğitimciler sayesinde iş tecrübelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Görevi zabıta, itfaiye memuru her ne olursa olsun bütün Büyükşehir Belediyesi çalışanları bilgisiyle, ikili ilişkileri ile birer halkla ilişkiler uzmanı gibi çalışmalı, vatandaşları bilgilendirmeli, dinlemeli, sorunları çözümlemeli ya da vatandaşlarımızı doğru birime yönlendirebilmelidir.” dedi.