Meclis Canlı

Zabıta Personeline Hizmet İçi Eğitim


08.03.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinde görev yapan zabıta personeline yönelik “Tebligat Kanunu, Kabahatler Kanunu, Etkili İletişim ve Öfke Kontrolü” konularında eğitim programı düzenlendi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen eğitim programının birinci oturumunda Avukat Kaan Korkut tarafından  5326 sayılı Kabahatler Kanunu ve  7201 sayılı Tebligat Kanunu hakkında ,Zabıta Dairesi Başkanı Şevket Gülen tarafından da 1608 sayılı  belediyelerde uygulanan para cezaları, karar verme yetkisi ve kanun yolları konularında personele bilgiler verildi. Eğitim programının ikinci oturumda ise Eğitmen Nuray Ekinci tarafından ‘Etkili İletişim ve Öfke Kontrolü’ konularında zabıta personeline bilgiler verildi. Beden dili, yüz yüze iletişim, jest ve mimikler, öfke ile başa çıkma yöntemlerinin anlatıldığı eğitim programına 81 zabıta personeli katıldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şevket Gülen, eğitim programının açılış konuşmasında şunları söyledi; “Her ay düzenlediğimiz Zabıta Koordinasyon toplantısında bu tarz eğitime ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Zabıta personelimizin mesleki kanunları uygulama konusunda karşılaştığı sorunları çözmek ve görevi en iyi şekilde yerine getirmesi için düzenlenen bu eğitimlerin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Zabıta Yönetmeliğinde yapılacak revizeler konusunda Nisan ayında Ankara’da çalıştay düzenlenecek. Daha aktif ve güvenli bir şekilde çalışmak için düzenlenecek çalştaya katılarak görüş alışverişinde bulunacağız. Eğitim programında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Ali Zağlı,, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Zabıta personelimiz, görevini mevzuat hükümlerine göre yürütürken vatandaşlarımız ile iletişimini daha sağlıklı kurabilmesi için bu eğitimi düzenledik.”