Meclis Canlı

Zeytin Yağı Tadım Eğitimleri Hız Kazandı


06.11.2019


Zeytin üretiminin önde gelen şehirlerinden biri olan Muğla’da zeytin hasadının yapılmaya başlanması üzerine Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu duyusal analiz laboratuvarında zeytinyağı tadım eğitimleri hız kazandı.

Ülkemizde zeytin üretiminin önde gelen şehirlerinden olan Muğla’da zeytinyağı tadım eğitimleri hız kazandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Zeytin Dostu Derneği ve Muğla Ticaret Borsası’nın ortak girişimleri ile Muğla Ticaret Borsası hizmet binasında 2017 yılında faaliyete aldığı “Duyusal Analiz Laboratuvarı Sürekli Eğitim Merkezi’nde”, zeytinyağı tadım eğitimleri devam ediyor. Bu kapsamda Ekim ayında yapılan eğitimde, kaliteli üretim için kontinü sistemler, kaliteli zeytinyağı üretimi ve zeytinyağının sağlıkla ilişkisi konularında bilgiler verilirken 5 çeşit kaliteli ve kalitesiz yağ ile tadımlar yapıldı. Eğitim sonunda katılımcılara belgeleri takdim edildi. Ayrıca eğitim merkezinde şu ana kadar 293 kişinin katılımı ile 13 adet eğitim düzenlendi.

Duyusal Analiz Laboratuvarına başvuran kişilere gıdaların işitme, dokunma, koklama ve görme duyuları ile algılanan karakteristiklerini hissetmek, ölçmek, analiz etmek ve yorumlamak için kullanılan yöntemler öğretiliyor. Bu şekilde kaliteli üretim, değer artışı, ihracata yönelik ürün elde etme ve bilinçli tüketici kavramlarında katkı sağlanması hedefleniyor.

Duyusal analiz eğitimlerine kurumsal veya kişisel olarak katılmak isteyenler Muğla Büyükşehir Belediyesi web sitesi “ETKİNLİKLER” kısmından ya da 0 252 2141096 / 3305 numaralı telefon ile başvuru yapabiliyorlar.