Meclis Canlı

Zülfü Livaneli’den Başkan Gürün’e Ziyaret


06.09.2016



Sanatçı, müzisyen, yazar, politikacı, senarist, yönetmen Zülfü Livaneli Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla’da tatilini geçiren ünlü sanatçı, yazar ve politikacı Zülfü Livaneli Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ederek yazdığı kitapları hediye etti. Muğla’nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk adını yaşatan sokakları, heykelleri, geniş caddeleri, temiz sokakları ile çağdaş bir Türkiye kenti olduğunu söyleyen Zülfü Livaneli Muğla Büyükşehir Belediyesi hizmet binası, eski adliye binasının hayatında çok önemli yeri olduğunu belirtti. Zülfü Livaneli; “Muğla Büyükşehir Belediyesi hizmet binanız eskiden adliye idi. Çocukluğumda babam bu binada savcı olarak görev yaptı. Tarihi dokusunu koruduğunuz bu binaya girince o günleri hatırladım. Muğla benim için özel bir şehir. Muğla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Zübeyde Hanım isimlerini yaşatan caddeleri, sokakları, heykelleri, geniş sokakları, tertemiz caddeleri ile tam bir Türkiye kenti. Muğla’da çok yerinde hizmetler yapıyorsunuz.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, gerek yazdığı kitaplar, gerekse söylediği şarkılar ile Türkiye’nin en önemli değerlerinden biri olan Zülfü Livaneli’nin ziyaretlerinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi ve Zülfü Livaneli’ye ziyareti, hediye ettiği kitapları için teşekkür etti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Bilgi ve birikimini yazdığı kitaplar, senaryolar ile muhteşem sesini şarkılarıyla bizlere ulaştıran çok değerli sanatçı Zülfü Livaneli’nin ziyareti bizleri mutlu etti. Zülfü Livaneli’nin çocukluğunun savcı olan babasının görevi gereği o zamanın adliyesi şimdilerde Muğla Büyükşehir Belediyesi hizmet binamızda geçmesi, o özel günlere dönmesi çok özel bir andı. Değerli yazar, sanatçı Zülfü Livaneli’ye ziyareti ve hediye ettiği kitapları için teşekkür ediyorum.” dedi.