Meclis Canlı

Zurna Festivali'ni 200 bin kişi izledi


06.09.2019


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası Zurnazen Festivali Büyükşehir Belediyesi canlı yayınladı. 4 gün süren zurna festivalini belediyenin sosyal medya hesaplarından ve televizyon kanallarından yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 200 bin kişi canlı yayında izledi. Milas, Marmaris, Menteşe’de ve Fethiye’de festival alanlarında yaklaşık 20 bin kişi katılım sağladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dünyada ve Türkiye’de ilk olan Zurnazen festivalinin bu yıl 5’incisi düzenlendi. Muğla’nın Milas, Marmaris, Menteşe ve Fethiye ilçelerinde gerçekleştirilen Uluslararası Zurnazen Festivali yoğun ilgi gördü.

4 festival canlı yayınlandı

Muğla’nın Milas, Marmaris, Menteşe ve Fethiye ilçelerinde gerçekleştirilen Zurnazen Festivali Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı. 4 gün süren zurna festivalini yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 200 bin kişi canlı yayında izledi. Milas, Marmaris, Menteşe’de ve Fethiye’de festival alanlarında yaklaşık 20 bin kişi katılım sağladı.

7’sı Türk, 6’sı yabancı 13 zurna ustası katıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, zurna üstatlarını bir araya getiren 5. Uluslararası Zurnazen Festivalinde Türkiye’den festivalin sanat yönetmenliği yapan Ünal Yürük, Halil Çokyürekli, Hasan Çakan, Haydar Gülcan Curacı, Şevket Almaz, Hakan Akarca, Veysel Girgin yer alırken Bulgaristan’dan , Petar Yulıev Alyoshev, Tayvan’dan Lın Yu-Cheng ve Hsıao Yı-Tıng,  Makedonya’dan Mıljaım Dalıpı, Azerbaycan’dan Alafsar Rahımov, Mısır’dan Elsayed Housenı Atıa Elsayed performanslarını sergiledi. Festivalin Menteşe ayağında ünlü sanatçı Hüsnü Şenlendirici, Marmaris, Fethiye, Milas ayağında da TRT Sanatçısı Cafer Nazlıbaş konuk sanatçı olarak sahne aldı.

Başkan Gürün: “Zurna barış adına birleştirici bir öğe”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “ Uluslararası Zurnazen Festivalinin bu yıl 5’incisini tamamladık. Gerek yurt içinden gerekse yurt dışında zurna üstatları bu festivalde sahne aldı. Zurnazen Festivali Türkiye’de ve Dünya’da tek. Önümüzdeki yıllarda Zurnazen Festivalinin Türkiye’nin değişik illerinde vatandaşlarımızla buluşturmayı hedefliyoruz. Zurna dünyanın birçok coğrafyasında ortak bir değerdir. Zurna barış adına birleştirici bir öğedir. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak bu kültürümüzü gelecek nesillere ulaşması için elimizden geleni yapacağız” dedi.